Publicerad: 2011-01-19 22:27, senaste uppdaterad: 2011-01-19 22:01
Läs upp

Tredje raka för ESK

ISHOCKEY. Enköping tog tredje raka fullpoängaren i allettan genom hemmavinst mot Nyköping. ESK vann med 3-1 och anfallaren Andreaz Persson fastställde slutresultatet tom bur knappa minuten före full tid. I och med segern tar sig ESK upp på andra plats i tabellen.

Matchfakta

ISHOCKEY
Allettan
Enköping-Nyköping 3-1
(1-0, 0-0, 2-1)- Vi var riktigt starka i egen zon och agerade disciplinerat matchen igenom, tog inga onödiga utvisningar, säger tränaren Fredrik Lindberg.
Underhållningsmässigt var matchen i Bahcohallen ingen höjdare. Nyköping agerade tillknäppt och sökte spelvändningar, något Enköping var på sin vakt mot.
- Det gällde att inte chansa för mycket i uppspelen. Jag var inte nöjd med den detaljen efter första perioden men det blev bättre, tycker Lindberg.

Enda målet i första perioden kom i slutminuten genom Jonas Lamby efter strålande förarbete av kedjekompisen Filip Cruseman (bäst i ESK för dagen). Efter en intetsägande mittperiod utjämnade Nyköping 6.06 in på den tredje men ESK replikerade per omgående via en backhand från Mikael Alba. Sedan kontrollerade hemmalaget slutskedet av kampen och Eddie Davidsson var nära att öka på ledningen i boxplay med några minuter kvar att spela. Gästerna tog ut duktige keepern Simon S:t Cyr (tidigare i ESK) i ett sista försök att ta matchen till förlängning men effekten uteblev helt och hållet och i stället kontrade ESK in 3-1.
- Det blev mycket av styrspel från vår sida i den här matchen och det fungerade bra. Riktigt skönt att vi kunde vinna våra tre raka hemmamatcher efter en tung upptakt av serien. Nu väntar tre bortakamper på raken så det är bara att ladda om, avslutar Fredrik Lindberg.

Av: Örjan Lövgren sport@unt.se